Sieć ODIDO rozwija się w nowym modelu. W środę, 27 września odbyło się otwarcie dwusetnego sklepu w tej formule. Placówka działa w miejscowości Ługów koło Świebodzina. Prowadzą ją Dorota i Robert Dłużak, którzy z siecią współpracują od 10 lat.
Sieć ODIDO rozwija się w nowym modelu. W środę, 27 września odbyło się otwarcie dwusetnego sklepu w tej formule. Placówka działa w miejscowości Ługów koło Świebodzina. Prowadzą ją Dorota i Robert Dłużak, którzy z siecią współpracują od 10 lat.
W warszawskiej restauracji Stolica Cafe odbył się Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej – wydarzenie będące zapowiedzią listopadowego festiwalu organizowanego przez MAKRO Polska. Kolacji degustacyjnej towarzyszyła specjalnie przygotowana ekspozycja, która powstała na podstawie skojarzeń ponad stu szefów kuchni z polskimi smakami. Kolejne spotkania dedykowane mediom i influencerom odbędą się w Sopocie i w Krakowie.
Niebawem rozpocznie się kolejna edycja Tygodnia Kuchni Polskiej. To kluczowa akcja organizowana z okazji Święta Niepodległości w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne. Głównym celem festiwalu, który potrwa od 3 do 26 listopada, jest promocja naszej rodzimej kuchni oraz restauracji polskich.
MAKRO WINE CLUB to wyjątkowa inicjatywa, dedykowana przedstawicielom profesjonalnej gastronomii, którzy chcieliby poszerzyć swoją wiedzę z zakresu enologii. To nie tylko bogata wiedza o alkoholach z całego świata, ale również pełen pakiet porad, akcesoriów oraz usług.
Sieć hurtowni MAKRO Polska opublikowała najnowszą, jedenastą edycję raportu „Polska na Talerzu.” Z badania wynika, że mimo licznych wyzwań związanych między innymi z inflacją, problemami z personelem czy zmianą zachowań konsumentów, w branży HoReCa panuje umiarkowany optymizm. ...
Wielka Urodzinowa Loteria ODIDO jest skierowana do wszystkich klientów sieci pod zielono-pomarańczowym szyldem. Do wygrania są nagrody dzienne, tygodniowe oraz główna o wartości trzydziestu tysięcy złotych. Loteria potrwa do końca września.
Z roku na rok kuchnia wegańska i wegetariańska zyskują na znaczeniu. Jest to stale rozwijający się trend. Największym zainteresowaniem cieszą się mięsne zamienniki na bazie soi lub grochu w połączeniu z azjatyckimi smakami.