Menu
Dla mediów

Twój Partner w Biznesie

 

Komunikaty prasowe

22 czerwca 2018

Dominik Branny nowym Prezesem MAKRO Polska

Z dniem 1 lipca 2018 r. Dominik Branny obejmie funkcję Prezesa Zarządu MAKRO Cash and Carry Polska S.A. Aktualny Prezes firmy Eric Poirier zajmie zaś stanowisko Partnera Operacyjnego w strukturach METRO i będzie odpowiadał za METRO Cash & Carry Francja, Pro à Pro, MAKRO Cash & Carry Hiszpania i Portugalia.

więcej
21 czerwca 2018

"Triki szefa kuchni" - przewodnik po ziołach (wideo)

Majeranek, rozmaryn, bazylia, oregano... W jakich daniach je stosować? Wojciech Harapkiewicz prezentuje różne zioła i ich zastosowanie w kuchni. Zapraszamy na pierwszy odcinek nowego cyklu edukacyjnego "Triki szefa kuchni" z szefem kuchni restauracji Babinicz w Szczawnie-Zdroju i ambasadorem marek MAKRO Chef, MAKRO Premium i MAKRO Professional w roli głównej.

więcej
19 czerwca 2018

Jak Polacy zamawiają jedzenie? W jakich mediach społecznościowych szukają rekomendacji? Najnowsze trendy w raporcie "Polska na Talerzu 2018"

Coraz więcej Polaków odwiedza lokale gastronomiczne, a przy ich wyborze kierują się rekomendacjami znajomych lub rodziny oraz opiniami z serwisów społecznościowych i portali – przede wszystkim z Facebooka. Jedzenie na wynos zamawiamy przez telefon, rzadziej przez strony internetowe, a największe znaczenie ma dla nas czas dostawy – pokazują wyniki raportu „Polska na Talerzu 2018”, przygotowanego przez MAKRO Polska na podstawie badania przeprowadzonego przez IQS.

więcej
18 czerwca 2018

Dolnośląski rynek gastronomiczny - sonda

Czy na dolnośląskim rynku HoReCa widać już przedwakacyjne poruszenie? Jakie stoją największe wyzwania przed jego przedstawicielami? Zapraszamy do obejrzenia sondy zrealizowanej podczas spotkania z cyklu Szef dla Szefów we Wrocławiu, w której wypowiadają się przedstawiciele branży gastronomicznej z Dolnego Śląska.

więcej
12 czerwca 2018

Zwycięzcy drugiej edycji Wyzwania MAKRO Chefa

W drugiej edycji konkursu Wyzwanie MAKRO Chefa wzięło udział 20 szkół z całej Polski, których zadaniem było przygotowanie receptury na danie street food z wykorzystaniem produktów MAKRO Chef i MAKRO Premium. Zdaniem jury najlepsze prace przygotowały zespoły ze szkół w Złotym Potoku, Sokółce i Szczecinie. Nagrody publiczności zdobyły natomiast zespoły z Rawy Mazowieckiej, Szczecina i Turku.

więcej